Perrin techniek

De Perrin techniek is ontwikkeld om mensen met Chronisch Vermoeidheid Syndroom (CVS), ook bekend als Myalgische Encefalomyelitis (ME) effectief te kunnen helpen.

ME/CVS is een niet-aangeboren, chronische en complexe multisysteemziekte. Mensen met CVS/ME zijn niet alleen uitgeput vermoeid, maar hebben ook andere chronische klachten, waaronder (vaak) pijn. ME/CVS heeft een onvoorspelbaar verloop: elke dag kan – zonder aanleiding – weer anders zijn.

De Perrin techniek is ontwikkeld om met manuele technieken de lymfestroom van hersenen naar de rest van het lichaam te brengen en de spanning op het autonoom zenuwsysteem te normaliseren. Hierdoor worden opgestapelde schadelijke stoffen verwijderd en worden de lymfebanen weer gestimuleerd om te afvoer te pompen in de goede richting.

Deze techniek is in de afgeopen jaren verbeterd en heet nu 'de Rodrigus methodiek'. De nadruk ligt nog steeds op de osteopathie, maar de inzet van zelfmassage ( door de patient zelf), leren wat je  zelf kan, supplementen en aanpassing van voeding zijn bijkomende behandel hulpmiddelen. De vermoeidheid aanpakken via verschillende wegen, toegepast op je eigen specifieke situatie maakt dat de levenskwaliteit gaat verbeteren.

What do you want to do ?
New mail