Patrick Rodrigus

Ik ben afgestudeerd als radiotherapeut - oncoloog aan de Universiteit van Antwerpen in 1989. Na gewerkt te hebben in Tilburg en Eindhoven kwam ik in contact met osteopathie als mogelijke ondersteunende therapie bij chronisch zieke patiënten. De opleiding tot osteopaat heb ik in 2005 aan het International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent afgerond met een afstudeerscriptie over "vermoeidheid bij kankerpatiënten; de rol van de osteopathie". Sinds 2009 ben ik fulltime werkzaam als osteopaat in Tilburg. Tevens ben ik docent geweest aan het IAO te Gent voor het vak "safety, de pathofysiologie". 
In 2020 heb ik, dank zij de uitgeverij boekscout, een boek gepubliceerd: "visceral osteopathy, the heart and the lungs".
Daarnaast is het in 2020 ook gelukt het boek: "Chronische Vermoeidheid te Lijf ! De Rodrigus methodiek" ook via uitgeverij boekscout uit te geven. Mijn interesse in de praktijk gaat zeker uit naar osteopathie bij ME/CVS. Verder heb ik belangstelling voor osteopathie bij kinderen en de toepassing van de osteopathie in alle orgaan pathologie. Tevens zoek ik steeds naar de mogelijkheden van de osteopathie in de begeleiding na een kankerbehandeling en bij vermoeidheid na de behandeling.

Pas verschenen (september 2021) een nieuw boek: "Differential diagnosis in osteopathic medicine". Te bestellen in de webwinkel van uitgevrij boekscout.

Lees verder: curriculum vitae.