Lezing: Gezondheid, uw zorg?

Wat is gezond gedrag? Wat is gezonde voeding? Hoe zit het met stress en beweging?

Interessant voor iedereen die zijn eigen gezondheid belangrijk vindt, wil weten wat onderliggende oorzaken van ziektes kunnen zijn en wil weten hoe je zelf de controle over je gezondheid kunt krijgen.

Het doel van deze lezing is om bewustzijn te creëren. Kennis is macht. Alleen vanuit kennis kun je goede keuzes maken.

Binnen de klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) staat niet de uiteindelijke ziekte centraal, maar het proces en de onderliggende mechanismen die leiden tot ziekte.

kPNI maakt gebruik van de inzichten uit de biologie en biomedische wetenschappen om te begrijpen hoe het kan dat we zoveel chronische ziektes zien in de westerse wereld.

Een groot deel van deze ziektes worden welvaartsziektes genoemd en worden dus beïnvloed door onze leefstijl en leefomgeving.

Door te begrijpen hoe onze leefstijl, onvolwaardige voeding, te weinig beweging en chronische stress onze gezondheid beïnvloeden kunnen we ons gedrag aanpassen en weer controle krijgen over onze gezondheid. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, ook als je al klachten hebt!

Bedenk dat je aanleg kunt hebben voor een bepaalde ziekte maar dat het afhangt van je leefstijl en leefomgeving of je deze ook gaat krijgen en op welke leeftijd.

We beginnen steeds beter te begrijpen hoe chronische ziektes ontstaan en hoe we ze kunnen voorkomen en behandelen.

Datum: 12 oktober 
Tijd 19:00 - 22:00 uur
Locatie lezingen:
Demoruimte Solidare
Nieuwkerksedijk 2B-1A Goirle

Kosten lezingen: 
€ 12,50 per persoon

Aanmelden via solidare of Turn on JavaScript!

Organisatie:
www.Erikschut.nl
www.Solidarenatuurvoeding.nl

Publicatie: 4 oktober 2016