Informatie avond en cursus Buteyko ademhalingsmethode

Hieronder volgt de aanvullende informatie over de Buteyko informatie avond en ademcursus:

Informatie avond door Wim Weel en Rian Smolders
Tijd: 28 januari 19.30-21.00u
Plaats: Dekenstraat 3, Loon op Zand.

Cursus
Deze zal gegeven worden door Masha Anthonissen-Kotousova, leerling van Dr. Buteyko op maandag 2, dinsdag 3, woensdag 4, maandag 9 en dinsdag 10 februari 2015.
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Plaats: SAMA, Spoorlaan 40, Tilburg (parkeren achter het gebouw mogelijk). Deze plek is met de auto alleen te bereiken vanaf de Ringbaan Oost.
De kosten voor de cursus bedragen € 275,00 dit is inclusief lesmateriaal en begeleiding naderhand, o.a. herhalingsles bij de volgende cursus.

Aanmelden:
- Voor de cursus bij Masha Anthonissen-Kotousova 010 - 465 83 43, Turn on JavaScript!, voor meer info: klik hier.
- Voor de informatieavond per telefoon 0416-362004, of email Turn on JavaScript!

Essentie van de Buteyko ademhalingsmethode:
Als gevolg van een chronische, verborgen, “diepe ademhaling” ofwel  longhyperventilatie, ontstaat een tekort aan koolzuurgas in de longblaasjes. Volgens professor Buteyko leidt deze onopgemerkte bovenmatige longventilatie tot verstoringen van de stofwisseling en de immuniteit. Het lichaam ontwikkelt hiertegen beschermende reacties om de verstoringen te compenseren. Een treffend voorbeeld van een beschermende reactie van het lichaam is het samentrekken van de bronchiën (bronchiale astma). Maar ook andere gezondheidsklachten en ziektes kunnen hierdoor ontstaan. Professor Buteyko ontwikkelde een programma met oefeningen waarmee de ademhaling weer genormaliseerd kan worden. Bij toepassing van de methode verminderen bovengenoemde klachten en kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Mensen die de cursus gevolgd hebben zijn erg enthousiast over de effecten van deze ademhalingsmethode op hun gezondheid.

Publicatie: 13 januari 2015