Gratis informatieavond op 12 november.

Informatieavond voor leerkrachten, IB-ers, ouders, medewerkers van kinderdagverblijf/peuterspeelzaal en andere geïnteresseerden.

Op 12 november wordt een gratis informatieavond "het belang van beweging voor de ontwikkeling van de hersenen" bij kinderen georganiseerd door Praktijk voor Kinderoefentherapie Tilburg (www.kinderoefentherapie-tilburg) en Sama vind gezondheid (http://www.vindgezondheid-sama.nl).

Onze maatschappij is de laatste 20 jaar sterk veranderd. We kennen op heel veel gebieden een fantastische vooruitgang. Het leven wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Maar dit heeft jammer genoeg ook een keerzijde. Onze kinderen groeien nu op in een andere speelcultuur waar spelen en bewegen wordt belemmerd door de aanwezigheid van televisie, computer en vooral de i-Pad. Vaardigheden zoals schrijven, lezen, rekenen en een juiste zithouding vragen om een goede rijping van het zenuwstelsel.

Kinderen moeten in de echte wereld heel wat bewegingservaringen opdoen om hun zenuwstelsel te kunnen ontwikkelen. Het is een noodzaak dat je een zeer stimulerende omgeving kan creëren waarin kinderen kunnen ontwikkelen. De kennis om de juiste prikkels op de juiste moment aan te bieden is belangrijk in het groei- en ontwikkelingsproces van een kind. Dit omvat kennis over bijvoorbeeld de ontwikkeling van de zintuigen, de remming van reflexen en een vlotte rechts/links samenwerking. Een juiste ontwikkeling gebeurt niet altijd vanzelf.

De informatieavond “belang van beweging voor ontwikkeling van de hersenen” helpt je om kennis en inzicht te verwerven in de ontwikkelingssituatie van elk kind en staat bol van de efficiënte tips om direct aan de slag te gaan en resultaat te zien. Deze lezing wordt verzorgt door Body map.

Meldt u vóór 10 november aan via Turn on JavaScript! onder vermelding van naam en beroep of ouder.

Locatie: Van Boekel accountants en adviseurs, Ringbaan West 306, 5025 VB Tilburg.
Datum: donderdag 12 november 2015.
Start van de lezing om 20.00 uur. De avond zal ongeveer tot 22.00 uur duren.

Praktijk voor kinderoefentherapie Tilburg
Sama Vind Gezondheid

Route: Voor deze informatieavond stelt van Boekel hun pand beschikbaar. U kunt parkeren op de parkeerplaats aan de achterzijde van het pand. Komende uit zuidelijke richting, gaat u op de Ringbaan-West vlak voor het pand van Van Boekel rechts de Alberdingk Thijmstraat in. Daar kunt u direct links het terrein op rijden.

Publicatie: 1 oktober 2015