Erik Schut geeft 2 lezingen op Stadsfestival ‘NU&STRAKS’ over kwaliteit van leven in Tilburg!

Van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 november 2014 vindt de eerste editie plaats van het stadsfestival ‘NU&STRAKS’. Hierbij gaat het over het verbeteren en behouden van kwaliteit van leven, wat invloed heeft op (meer) geluk. Een actueel thema dat iedereen raakt!

Erik Schut is hier als spreker uitegenodigd en geeft tijdens dit festival 2 lezingen waarvan er een onderdeel is van een conferentie.

Lezing 1
Leefstijl en gezondheid een evolutionaire benadering.

Datum  Zaterdag 1 november.
Tijd       16.30 – 17.45
Kosten  Gratis

Locatie
Bleyemakerij Boemel 76
NS-Plein 65
5014 DC Tilburg

Aanvullende informatie
Gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door onze leefstijl en leefomgeving. Dit is algemeen bekend maar toch lukt het vaak niet om de leefstijl aan te passen. De twee belangrijkste factoren hiervoor verantwoordelijk zijn:

1 We beseffen niet dat veel van ons aangeboren gedrag bedoelt is om te overleven in een heel andere wereld dan die waarin we nu leven. Als we bv. leren begrijpen waarom we steeds honger hebben als we eten zien en dat als we voldoende te eten hebben er geen prikkel is om in beweging te komen, kunnen we betere strategieën ontwikkelen om de leefstijl te veranderen.
2 We weten vaak niet eens wat nu precies gezond gedrag is. Wat is gezonde voeding, hoe kunnen we gezond bewegen, wat is normale stress etc. Het zijn vragen die de evolutiegeneeskunde probeert te beantwoorden.

Lezing 2
'Ja-maar' conferentie.
Vitale wijken, oase van rust in een dynamische wereld.

Datum  Maandag 3 november.
Tijd       12.45 – 17.30 (lezing Erik 13.30 – 14.15)
Kosten  Passepartout ticket, klik hier voor aanvullende informatie.

Locatie
Woonzorgcentrum Padua (De Wever)
Paus Adriaanstraat 60
5014 LR Tilburg

Aanvullende informatie
Gezondheid wordt voor een groot deel bepaald door onze leefstijl en leefomgeving. Dit is algemeen bekend maar toch lukt het vaak niet om de leefstijl aan te passen. De twee belangrijkste factoren hiervoor verantwoordelijk zijn:

  • We beseffen niet dat veel van ons aangeboren gedrag bedoelt is om te overleven in een heel andere wereld dan die waarin we nu leven.
  • We weten vaak niet eens wat nu precies gezond gedrag is. Wat is gezonde voeding, hoe kunnen we gezond bewegen, wat is normale stress etc. Het zijn vragen die de evolutiegeneeskunde probeert te beantwoorden.

Met deze presentatie wordt men aan het denken gezet daarnaast bevat het heeft een positieve boodschap. We doen weliswaar heel veel fout waardoor we onze gezondheid onder druk zetten maar dat betekent meteen dat het niet zo moeilijk moet zijn om de gezondheid weer te verbeteren. Namelijk door ons gedrag en onze leefstijl te veranderen.

Voor aanvullende informatie over de andere sprekers en/of de conferentie klik hier.

Voor aanvullende en/of algemene informatie over het festival klik hier.

Publicatie: 24 oktober 2014