Een baby met voorkeurshouding – schedelafplatting: zo snel mogelijk naar de osteopaat!

Twee op de tien baby’s krijgt er mee te maken. Het grootste deel van de baby’s ontwikkelt dit in de eerste 8 weken na de geboorte. Een kleiner deel (13%) wordt er mee geboren.

Als er niet snel ingegrepen wordt kan op latere leeftijd een scheefgroei van de rug, hoofdpijn, nekpijn, chronische oorontsteking, verminderde concentratie etc. ontstaan.

Hoe ontstaat het?

Een schedelafplatting wordt veroorzaakt door de combinatie van een voorkeurshouding en voortdurende rugligging. Een voorkeurshouding wordt gekenmerkt doordat de baby steeds met zijn hoofd naar dezelfde zijde gedraaid ligt. Als het hoofdje op de andere kant gelegd wordt, en de baby draait onmiddellijk zijn hoofd terug naar de voorkeurskant.

Hierdoor ontstaat een voortdurende druk op een zijde van het hoofdje. De oortjes komen als eerste in disbalans gevolgd door de afplatting van het achterhoofd aan de zijde van de voorkeur. Na verloop van tijd verschuift de schedelhelft naar voren. Vaak zijn deze baby’s onrustig en huilen ze veel.

Volgens de osteopathie wordt een voorkeurshouding veroorzaakt door problemen in de nek, rug, bekken en/of schedel. Ook krampjes en reflux kunnen dit veroorzaken.

Deze problemen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan: problemen rondom de bevalling, ruimtegebrek in de baarmoeder, druk op de buik etc.

Wat doet de Osteopaat?

De osteopaat zal met zachte manuele technieken de blokkades in de gewrichtjes en de spanningen in de spiertjes en in de schedelnaden opsporen en vrijmaken om zo de voorkeurshouding snel te doorbreken en de schedelafplatting weer in de juiste richting te laten ontwikkelen.

Het buikje wordt behandeld om de spanning te verminderen.

Deze totale aanpak van de osteopaat heeft snel resultaat! Gemiddeld zijn 3 à 4 behandelingen voldoende.

U kunt uw kind veel ongemak besparen door snel naar de osteopaat te gaan.