Bekkeninstabiliteit en gynaecologische problemen

Ieder bewegingsverlies ter hoogte van de baarmoeder, de blaas, de dikke darm, het heiligbeen en andere aan de baarmoeder gerelateerde structuren kan menstruele en andere gynaecologische klachten geven.

Bekkeninstabiliteit, ook wel symfysiolyse genoemd, is een klachtenpatroon of een aandoening die tijdens de zwangerschap en vooral ook in de periode na de bevalling kan optreden. Door de zwangerschapshormonen worden de verbindingen tussen de bekkenbeenderen weker en elastischer. Ook wordt je buik zwaarder waardoor je een andere houding aanneemt. Door de verweking van de verbindingen en je veranderende lichaamshouding kun je klachten in het bekken krijgen.

Bekkenpijn wordt veroorzaakt door instabiliteit van het bekken. Als je bekken instabieler wordt, kunnen pijnklachten toenemen. Ook wordt het bij bekkeninstabiliteit steeds moeilijker om je te bewegen.

Denk je last te hebben van bekkeninstabiliteit en gynaecologische problemen, neem dan contact op met SAMA Vind gezondheid om samen met de osteopaat te bekijken wat de oorzaak is en hoe de pijn kan worden verminderd.